Hlavní obsah

Maličká země, která má úplně všechno

Slovinsko sice není rozlohou veliké (je menší než Morava), má ale vysoké hory se zimními středisky, kousek mořského pobřeží, sedm michelinských restaurací a krásnou přírodu, kterou začíná objevovat stále více Čechů.

Foto: Novinky

Nejnovější díl Pas a pusu vás zavede do Slovinska.

Článek

Když jsem počátkem října projížděl Slovinsko, které je co do velikosti menší než Morava, nestačil jsem se divit. Když trochu zpomalíte a nejezdíte jen po největších turistických lákadlech, zjistíte, že Slovinsko uspokojí opravdu skoro každého. A cesta k mému srdci vede nejlépe přes dobré jídlo. Hned sedm restaurací disponuje michelinskou hvězdou, z toho jedna dokonce dvěma. A skvěle se najíte i ve fast foodu za pár euro. Pokud si nejraději krásy destinací vychutnáváte také s plným žaludkem, sledujte mě na Instagramu, budeme si rozumět.

Podcast Pas a pusu přináší každé druhé úterý příběhy z blízkých i vzdálených koutů planety, povídání o exotických kulturách, lokálních pamětihodnostech, turistických lákadlech i gastronomii. Pusťte si Pas a pusu třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám