Hlavní obsah

Lukáš Dlouhý: Rozehrával Federera, dnes mění zlobivou holčičku ve světovou šampionku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během své kariéry vyhrál dva grandslamy ve čtyřhře, dnes trénuje Lucii Havlíčkovou, juniorskou světovou jedničku a jednu z největších českých tenisových nadějí. Lukáš Dlouhý nevypadl z tenisového prostředí ani po ukončení kariéry a v roli trenéra se vrací na známá místa. Dnes je také hostem podcastu Dobojováno, který moderuje Lucie Černá.

Dalším hostem podcastu Dobojováno byl Lukáš DlouhýVideo: Novinky

 
Článek
V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:
  • Trenérem Lucie Havlíčkové (0:35)
  • Rozehrávání s Federerem (8:30)
  • Triumfy na grandslamech (13:20)
  • O sdílených šatnách (18:01)
  • Nekonečné hledání parťáků (22:55)

Bezesporu nejúspěšnější rok kariéry prožil Lukáš Dlouhý v roce 2009. S Indem Leanderem Paesem vyhrál French Open a US Open, na australském grandslamu byli toho roku ve finále. „Já s ním začal hrát v době, kdy už byl hvězda. Potkali jsme se na schodech v Monte Carlu a on mi prostě oznámil, že za týden spolu budeme hrát,“ usmívá se bývalý tenista, který se poslední rok věnuje zejména trénování Lucie Havlíčkové.

Sedmnáctiletá česká tenistka je aktuálně juniorskou světovou jedničkou a patří k největším talentům českého tenisu. „Volali mi ze Sparty, že tam je taková šikovná, ale zlobivá holčička. To jí bylo šestnáct,“ říká Dlouhý.

Českého tenistu si k rozehrávání před zápasem vybral samotný Roger Federer. „Asi to bylo tím, že já jsem hrál dobře čtyřhru a zůstával jsem na turnajích stejně dlouho jako on, ale zároveň jsem pro něj nebyl konkurencí ve dvouhře,“ přemýšlí Dlouhý, který v podcastu Dobojováno vzpomíná i na trénování Barbory Strýcové a směje se údivu kamarádů hokejistů, kteří nechápou systém sdílených šaten během tenisových turnajů.

„Divili se, že se v kabině, jak tomu oni říkají, nezmlátíme se soupeřem hokejkama,“ vzpomíná tenista. Na celý rozhovor se můžete podívat na videu, případně si jej pustit v audiopřehrávači v úvodu článku. Za týden se můžete těšit na rozhovor s cyklistou Romanem Kreuzigerem.

Co je to podcast a proč mu neříkáte česky?

Podcasty jsou záznamy mluveného slova umístěné na internetu, kde si je může kdokoli přehrát. Anglické slovo „podcast“ pochází ze spojení slov „iPod“ a „broadcast“, v češtině pro něj zatím není ustálený ekvivalent.

Pokud se chcete příště podívat na vašeho oblíbeného sportovce, na jehož kariéru rádi vzpomínáte, pak napište e-mail na adresu jakub.stepanek@novinky.cz a do předmětu uveďte „Dobojováno“. Sledovat nás můžete také na Spotify, Apple Podcastech či Podcasty.cz

Podcast roku zná letošní vítěze, u odborné poroty zabodovalo i Dobojováno

Podcasty a pořady

Děkujeme všem čtenářům za hlasy v anketě Podcast roku, kde bylo Dobojováno odbornou porotou vyhlášeno druhým nejlepším podcastem v kategorii Sport.  

Reklama

Výběr článků

Načítám