Hlavní obsah

Luděk Zelenka: Naše generace si ještě trochu zvládla užít život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechybělo moc a o Luďkovi Zelenkovi by se dnes mluvilo jako o členovi Klubu ligových kanonýrů. Od vstupenky mezi fotbalovou smetánku ho nakonec dělilo osm gólů. Bývalý útočník se z fotbalových trávníků přesunul k mikrofonu a věnuje se organizování vlastního fotbalového kempu. Dnes je dalším hostem podcastu Dobojováno, který moderuje Lucie Černá.

Hostem podcastu Dobojováno byl Luděk Zelenka.Video: , Novinky

 
Článek
V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:
  • O užívání si života (1:15)
  • Klub ligových kanonýrů na dosah (8:30)
  • Co chybí českému fotbalu? (16:59)
  • Působení u reprezentace v malém fotbalu (25:01)
  • Faux pas během komentování (33:35)

Svých 92 branek do sítě soupeřů nasázel Zelenka v celé řadě dresů. Kromě Slavie kopal za Brno, Žižkov, Jablonec, Teplice, Duklu či Bohemians. „Když se na to dívám zpětně, tak jsem byl štastnej vlastně všude. Výsledky pro mě byly důležitý, protože jsem vítěznej typ, ale hlavní byla vždycky ta parta,“ říká Zelenka.

„Já jsem ještě z té generace fotbalistů, která si stihla během kariéry užít i život,“ vypráví v podcastu bývalý fotbalista, jenž po kariéře vyměnil kopačky za mikrofon. Komentovat začal už v roce 2000, i když se jednalo pouze o epizodní roli.

„Tehdy jsem komentoval s Petrem Svěceným Slavii v Leedsu. Hrál se tam Pohár UEFA a já kvůli žlutým kartám nemohl hrát. Tehdy mi chyběl potřebný odstup,“ hodnotí svoji první zkušenost s komentováním.

Zelenkovi se během komentátorské kariéry nevyhnulo ani faux pas, když přejmenoval V živém vysílání Londýn na Západní Berlín. Historku si poslechněte v následujícím videu.

Faux pas Luďka ZelenkyVideo: Novinky

Pětinásobný táta se věnuje také vlastnímu fotbalovému kempu, který na Liberecku pořádá. „Kempem prošli v minulosti třeba Ondra Mihálik ze Slovácka nebo Adam Karabec ze Sparty. Já je pak přemlouvám, aby v létě přijeli za dětmi na kemp a něco těm dětem předali,“ říká Zelenka.

Na celý rozhovor se můžete podívat na videu, případně si jej pustit v audiopřehrávači v úvodu článku.

Pokud se chcete příště podívat na vašeho oblíbeného sportovce, na jehož kariéru rádi vzpomínáte, pak napište e-mail na adresu jakub.stepanek@novinky.cz a do předmětu uveďte „Dobojováno“.

Podcast roku zná letošní vítěze, u odborné poroty zabodovalo i Dobojováno

Podcasty a pořady

Děkujeme všem čtenářům za hlasy v anketě Podcast roku, kde bylo Dobojováno odbornou porotou vyhlášeno druhým nejlepším podcastem v kategorii Sport.  

Obsáhlé rozhovory s osobnostmi českého sportu. O cestě k úspěchu, době na vrcholu i životě po kariéře. To je sportovně-společenský podcast Dobojováno, který uvádí Lucie Černá a Jakub Štěpánek.

Naladíte každé pondělní ráno na serveru Novinky.cz, Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz.

Sledovat nás můžete i na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Výběr článků

Načítám