Hlavní obsah

Klidně by rodila každý týden, přípravy na hypnoporod se vyplatily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Modeling dělá od svých třinácti let. Nějaký čas strávila i za velkou louží, kde žila a pracovala v Los Angeles a New Yorku. Dnes už je přes dva roky šťastnou mámou, na začátku však bojovala s poporodní depresí a lásku k malému objevovala postupně. Pozvání do podcastu Po mateřských stopách přijala modelka Tereza Jelínková.

Foto: Archiv T. Jelínkové, Novinky

Hostem podcastu Po mateřských stopách byla modelka Tereza Jelínková

Článek

Témata dnešního dílu:

  • Zpátky k modelingu po porodu (10:17)
  • Přípravy na hypnoporod (23:20)
  • O pletení, babičkách a vlně z alpaky (31:34)
  • Když jste duchem na cestách (41:26)

Hlasujte pro podcast Po mateřských stopách v soutěži Podcast roku a vyhrajte zajímavé ceny. Hlasovat můžete až do 5. června 2023. Děkujeme!

Tereza s sebou na focení často bere i dvouletého syna, který si čas v zákulisí užívá. Cestu k mateřské lásce však měla trnitou, po porodu na ni musela nějakou dobu čekat.

„Nedocházelo mi, že si tím procházím. Spíš jsem si říkala, že jsem divná. Až později jsem zjistila, že to byla poporodní deprese,“ hodnotí s pohledem do minulosti Tereza.

Tvrdí o sobě, že je perfekcionistka. Přípravě na porod a péči o miminko věnovala hodně času. Od té doby ve svém snažení pokračuje a snaží se synovi vždy dávat jen to nejlepší, a podpořit tak co nejvíce jeho přirozený a zdravý vývoj, ať už se jedná o společné aktivity, kvalitní stravu, nebo třeba vhodnou obuv.

„Měla jsem úžasný porod, klidně bych rodila tak jednou týdně. Připravovala jsem se na něj s dulou. V těhotenství jsem oslovila Jemné zrození, ti se věnují hypnoporodu, a protože já ráda pracuji se svou myslí a tělem, přála jsem si zažít porod bez medikamentů. Prostě si to užít. To se povedlo a bylo to super,“ vzpomíná Tereza.

Těhotenství i přicházející porod si společně se svým mužem do posledních chvil, kdy to bylo možné, nechávali jen pro sebe. I přes velmi konkrétní až alternativní porodní plány vyslyšela porodnice její přání do puntíku. O detailním průběhu a prožívání porodu se Tereza v podcastu rozpovídá.

Americký sen v Kalifornii

V době, kdy dle svých slov žila americký sen, se rozhodla i pomáhat a dát svou energii do něčeho dobrého. Vždy si přála mít vlastní značku, a tak své přání propojila se seniorkami, které pletou ze široké alpakové vlny svetry a jiné pletené zboží. Tento projekt s názvem Ouma od Babičky vznikl ve spolupráci s Životem 90 a stále funguje, ačkoli na něj Tereza s příchodem mateřství už nemá tolik času.

„Mám pocit, že my ženy na sebe klademe příliš vysoké nároky. Všude kolem sebe vidíme ty dokonalé maminky, co porodí a hned vypadají dokonale, pracují, zvládají péči o domácnost, dokážou pravidelně cvičit, starat se o dítě… Ten tlak ze strany mužů není takový, jaký si ho děláme my matky samy. Není nic špatného na tom být jenom máma, je to dost.“

Celý rozhovor s modelkou Terezou Jelínkovou si můžete poslechnout v přehrávači v úvodu článku.

Posloucháte rádi podcasty? Pak se zapojte do hlasování v soutěži Podcast roku, dejte hlasy svým favoritům a vyhrajte zajímavé ceny.

Budeme rádi, pokud podpoříte naše podcasty.

Hlasovat můžete až do 5. června zde.

Děkujeme!

Reklama

Výběr článků

Načítám