Hlavní obsah

Hlas Vočka ze Simpsonových: Typická česká vlastnost je předposranost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Držitel Ceny Františka Filipovského, hlas Vočka ze seriálu Simpsonovi nebo třeba mluvící medvěd Ted ve stejnojmenném filmu. To všechno je český herec a dabér Jan Vondráček, který je dalším hostem Richarda Wágnera v pořadu V českém znění.

V českém znění: Jan VondráčekVideo: Novinky

 
Článek

V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE

  • Dabování seriálu Simpsonovi (5:30)
  • O předposranosti a neshodách v českém dabingu (9:40)
  • Griffinovi a postava Stewieho (14:43)
  • Dabování porna a telenovel (21:03)
  • O podobnosti hlasu se svým synem (27:16)

Kdo by neznal dnes již legendární hlas hospodského Vočka ze Simpsonových? Jak vypadá samotné dabování kreslené postavičky, předvedl Jan Vondráček před kamerou v rámci dnešní epizody pořadu V českém znění. „Musím si u toho udělat takový knedlík v krku,“ vysvětluje Vondráček.

Dabingových rolí má Vondráček méně než bývalo zvykem. „Zhruba před sedmi lety jsme chtěli v dabingu nastavit nějaká pravidla a podmínky. Nakonec z toho sešlo a od té doby jsme tak trochu na černé listině,“ říká herec. „Teď se to trochu zlepšuje, jsou nové kanály, Netflix a tak dále,“ doplňuje.

Vondráček, jakožto dabér, který zažil devadesátky, promluvil také o dabování prvního porna a telenovel. „Já jsem porno nikdy nedaboval. Nabídky jsem měl, ale neměl jsem to zapotřebí. Dlouhou dobu jsem nešel ani do telenovel, protože jsem vlastně nevěděl, jak to dabovat. Nakonec jsem asi dvě udělal, ale musel jsem se krotit, abych si z toho nedělal srandu,“ vypráví Vondráček.

Více o tom, jak se dabuje plyšový medvěd, batole s dospělým hlasem, nebo proč je podle Vondráčka typickou českou vlastností „předposranost“, se dozvíte v dnešní epizodě, na kterou se můžete podívat na videu, případně si ji poslechnout v audio přehrávači v úvodu článku.

Baví vás rozhovory s českými herci a dabéry? Chtěli byste před kamerou vidět některého z nich? Pak si napište o rozhovor e-mailem na adresu richard.wagner@novinky.cz a do předmětu uveďte „V českém znění“.

PODCAST V ČESKÉM ZNĚNÍ

Foto: Novinky

Podcast V českém znění

Rozhovory se známými českými dabéry a herci, jejichž hlasy jsou známé někdy po celé generace. Nový díl vychází každý druhý čtvrtek na Novinkách a v podcastových aplikacích. Pořadem provází dabér Richard Wágner.

Střípky z natáčení můžete sledovat na Instagramu, všechny epizody naladíte i na Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám