Hlavní obsah

Mirka Topinková Knapková: Ze dna na úplný vrchol

S veslováním začínala až v devatenácti letech, přesto dnes nenajdete závod, ve kterém by startovala a neměla z něj zlatou medaili. Olympijská vítězka, mistryně republiky, Evropy i světa, vítězka Světového poháru, dnes už také dvojnásobná maminka. To všechno je Mirka Topinková Knapková, další host podcastu Dobojováno.

DOBOJOVÁNO: Mirka KnapkováVideo: Novinky

 
Článek

V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:

  • Konec s atletikou a přechod do lodi (2:23)
  • Sdílení tréninkových metod. Výhoda, nebo nevýhoda? (8:50)
  • Zdravotní problémy během kariéry (11:17)
  • Problémy v osobním životě a cesta na vrchol (21:30)
  • Zpátky do lodě a trénink s dítětem doma (27:15)

Psal se rok 2012 a Mirka Knapková přijela na olympiádu do Londýna s formou jako hrom. Už po rozjížďce však radost opadla, ozvalo se zranění. Nebylo vůbec jisté, zda se česká reprezentatka dostane do další fáze závodu, ona to však i s nalomenými žebry zvládla a suverénně získala zlatou medaili.

„Asi mám silnou hlavu, vždycky jsem dokázala jít za hranu,” přemítá brněnská rodačka v podcastu Dobojováno, který si můžete pustit buď na videu nebo si ho poslechnout v audio přehrávači v úvodu článku. 

Jan Koller: Na Spartě na mě fanoušci pískali

Dobojováno

V rozhovoru přiznává i důvody toho, proč se v posledních letech nebývale otevřela a dokáže hovořit o minulosti a nepříjemných věcech, které ji v životě potkaly. Rok po potratu vyhrála mistrovství světa, další rok následoval zmíněný Londýn.

„Myslím, že hodně holek má tuhle zkušenost a je potřeba, aby věděly, že v tom nejsou samy,” říká bývalá závodnice, která je dnes matkou dvou dětí.

A jestli se před nimi chlubí zlatou z olympiády? „Ani pořádně nevím, kde tu medaili mám, musela bych ji trochu pohledat,” usmívá se žena, které nikdy nešlo o slávu a pozornost, ale spíš o sport jako takový.

Pokud se chcete příště podívat na vašeho oblíbeného sportovce, na jehož kariéru rádi vzpomínáte, pak napište e-mail na adresu jakub.stepanek@novinky.cz a do předmětu uveďte „DOBOJOVÁNO“. Střípky z natáčení můžete sledovat také na Instagramu.

Reklama

Výběr článků

Načítám