Hlavní obsah

Dálková světla a nečekané konce asfaltu aneb Jak se jezdí v Bosně

Klikaté a úzké hlavní silnice, neosvětlené tunely a případy, kdy se z ničeho nic z krásné asfaltky stane děravá šotolina - to jsou silnice v neskutečně nádherné Bosně a Hercegovině.

 
Článek

Strávit víc než týden na silnicích balkánské země - je skoro jedno, jestli je v EU či nikoliv - člověka přiměje trochu přemýšlet o tom, jak se jezdí u nás a zda to náhodou na tom Balkáně není lepší, aspoň v něčem.

Nový díl podcastu Po asfaltu je tedy kromě aut a řízení taky trochu cestovatelský, neboť jsem strávil týden za volantem Jeepu Grand Cherokee v Bosně a Hercegovině. Samozřejmě, řízení mě na tom týdnu bavilo nejvíc.

Neurvalci za volantem? O zlozvycích českých řidičů a házení všech do jednoho pytle

Podcasty a pořady

Nejen proto, že to bylo dost často po nezpevněných cestách. I v Česku můžete po spoustě takových jezdit, ale přece jen to není až tak normální jako v Bosně. Třeba se těžko stane, že vám z ničeho nic skončí pod koly asfalt a krásná silnice se najednou stane děravou šotolinou.

V novém díle podcastu Po asfaltu se také dozvíte, jak se jezdí do jediného bosenského přímořského města Neumu, jak místní používají dálková světla nebo jak to v Bosně je s rychlostními limity.

Po asfaltu

Život na čtyřech kolech a chování za volantem očima člověka, pro kterého je řízení vším. Poslouchejte na Podcasty.cz, Spotify nebo Apple Podcasts.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám