Hlavní obsah

Moje ferrari tudy neprojede, říká britský hudebník a vlastníma rukama opravuje silnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovské díry v silnici, kudy neprojede ferrari Roda Stewarta a kde některá jiná auta došla poškození, se britský hudebník rozhodl vyspravit svépomocí. Negativní reakce úřadu na sebe nenechala dlouho čekat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kvalita britských silnic je velmi podobná té české - člověk nikdy neví, kdy trefí pořádnou díru. Místy to očividně je až tak špatné, že slavní rockeři musí brát do rukou lopaty a asfalt opravovat svépomocí. S nadsázkou řečeno, samozřejmě.

Ovšem, možná ne až tolik, neboť sedmasedmdesátiletý sir Rod Stewart skutečně navlékl výstražnou vestu, vzal do ruky lopatu a jal se opravovat kousek silnice nedaleko svého domu v Essexu.

Proč? „Opravuji ulici, kde žiju, protože nikdo jiný se tím nezabývá,“ říká v prvním videu. „Tohle je stav ulice kousek od místa, kde bydlím, v Harlow. Je to takhle už věky, lidi si tady rozbíjejí auta, nedávno tady sanitka měla defekt. Moje ferrari tudy nemůže projet vůbec, tak jsme si s klukama řekli, že to uděláme sami,“ nechává se slyšet v druhém videu ve stejném příspěvku.

Američan projel stopku, vymlouval se na Putina

AutoMoto

Stewartova snaha se neobešla bez odpovědi úřadů - samozřejmě negativní. „Nelze brát věci do svých rukou. Lidé musí vždy nahlásit výmoly okresnímu úřadu a my opravíme, co je nebezpečné,“ cituje web BBC Leeho Scotta z essexského okresního úřadu.

Toto místo ale podle webu už nahlášeno bylo a nic se neděje. „Ta ulice je temná, když je mokro, může být zrádná. Někomu se něco stane,“ cituje web Dominica Zariana, který tu kvůli díře poškodil své auto a havarijní stav vozovky hlásil úřadu už před měsícem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám