Hlavní obsah

Znovu hrozí velmi silné bouřky, varovali meteorologové

Novinky, jas
Aktualizováno

Meteorologové v pondělí varovali před silnými a velmi silnými bouřkami, a možnými vzestupy hladin. Bouřky a následně i vzestupy hladin řek budou hrozit v úterý v Čechách. Na jihu Moravy očekávají meteorologové teploty nad 31 °C.

Foto: Windy

Předpověď v úterý ve 21:00

Článek

Velmi silné bouřky budou hrozit od úterních 13 hodin do půlnoci v Plzeňském, Karlovarském a částech Ústeckého a Jihočeského kraje. Později se výstraha rozšíří i na Prahu, Středočeský a Liberecký kraj, rovněž na zbývající části Ústeckého a Jihočeského kraje a západní oblasti Královéhradeckého kraje a Vysočiny.

Mohou být doprovázeny přívalovými srážkami s úhrny kolem 60 milimetrů, kroupami a poryvy větru, který může v nárazech dosahovat rychlosti kolem 70 kilometrů v hodině.

V části Vysočiny, Pardubického a Královéhradeckého kraje budou hrozit silné bouřky. Nárazy větru mohou dosahovat rychlosti kolem 70 kilometrů v hodině, mohou je doprovázet přívalové srážky kolem 35 milimetrů a lokálně rovněž krupobití.

Počasí bude nestabilní. Jet stream se rozvlnil

Počasí

V částech Plzeňského kraje mohou od úterního do středečního dopoledne stoupat hladiny řek až na druhý stupeň povodňové aktivity. Prvního stupně mohou dosahovat toky v Karlovarském, Plzeňském a částech Ústeckého, Středočeského a Jihočeského kraje.

Vedle toho budou v Jihomoravském, Zlínském a části Olomouckého kraje stoupat v úterý teploty nad 31 °C.

Rozmary počasí vás již nepřekvapí, a to díky těmto mobilním aplikacím

Mobil

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám