Hlavní obsah

Zbytek června bude horký. Deště si ještě užijeme dost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve zbytku června si lidé v Česku užijí teplé dny, vyplývá z dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Teploty by měly dosahovat normálních a nadnormálních hodnot. Bude ale také pršet, což platí hlavně pro příští týden. Srážek by pak mělo postupně ubývat.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Výhled se týká období od 15. června do 12. července. „Před námi je relativně teplejší týden, kdy se nejnižší teploty budou pohybovat od 17 do 11 stupňů Celsia a maximální teploty budou vystupovat převážně na 21 až 27 stupňů Celsia. V druhém a třetím předpovědním týdnu se týdenní teploty příliš měnit nebudou,“ uvedli meteorologové.

Až do začátku července by se měly teploty udržovat na rozhraní normálních a nadnormálních teplot. K mírnému poklesu týdenních teplot dojde až v závěru předpovědního období v červenci.

V sobotu hrozí silné bouřky s přívalovými dešti a krupobitím, varovali meteorologové

Domácí

Na probíhající víkend meteorologové varovali před bouřkami v celé České republice a vydatné srážky lze čekat i v příštím týdnu.

„Během předpovědního období se budou týdenní srážkové úhrny snižovat, ovšem stále by se měly pohybovat kolem dlouhodobého normálu, přičemž může docházet ke střídání suchých a vlhkých několikadenních období,“ píše ČHMÚ.

Celkově budou následující čtyři týdny srážkově slabě nad normálem nebo v normálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám