Hlavní obsah

Září bude příjemně teplé, slibují meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí v září bude přinejmenším zpočátku příjemné, odpolední teploty se budou držet nad 20 stupni Celsia, slibují meteorologové ve výhledu na následující čtyři týdny. Nejtepleji by mělo být v týdnu od 7. do 13. září, kdy by teploty mohly šplhat až k letním 27 stupňům. Z hlediska srážek nečekají meteorologové žádné velké výkyvy, pršet by mělo průměrně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Po očekávaném přechodu studené fronty, která s sebou o víkendu přinese bouřky a citelné ochlazení, se teploty budou opět zvyšovat. Příští týden ve středu by měly vystoupat dokonce až k 29 stupňům a i dál se budou pohybovat kolem letních 25 stupňů. V této době by mělo také nejvíc pršet.

Školní rok začne deštivě. V týdnu od 31. srpna do 6. září by mělo být zpočátku zataženo až oblačno a mělo by také pršet. Postupně by se mělo vyjasňovat, většinou by mělo být polojasno, občas s přeháňkou, ojediněle bouřkou. Denní teploty zpočátku období vystoupají na 18 až 23 stupňů, postupně pak až 25 stupňů.

Výheň v Česku: padly desítky teplotních rekordů

Počasí

Léto by se mělo vrátit v týdnu od 7. do 13. září. Meteorologové očekávají, že to bude nejteplejší týden z celého sledovaného období. Teploty by se měly pohybovat v intervalu mezi 25 a 27 stupni.

V týdnu od 14. do 20. září by se měly teploty pohybovat na průměrných 23 stupních, ale mohou šplhat i na vyšší hodnoty. Meteorologové očekávají, že v tomto týdnu bude i více pršet, ovšem v rámci srážkových úhrnů běžných pro danou roční dobu.

Reklama

Výběr článků

Načítám