Hlavní obsah

Víkend přinese podzimní pošmourno

Novinky, jas

Poslední srpnový víkend přinese poměrně citelné ochlazení, které se projeví nejprve na západě a posléze i na zbytku území. V úvodu příštího týdne se tak budou odpolední maxima pohybovat pouze kolem 20 stupňů Celsia, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 27.8.2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Na víkend budeme potřebovat deštníky i pláštěnky a zejména v Čechách i teplejší svetr,“ shrnula Honsová výhled na konec prázdnin. To, že počasí bude připomínat spíše podzim, koresponduje se skutečností, že pro meteorology začíná toto roční období již 1. září.

Ve čtvrtek bude převážně polojasno až oblačno. Na severu území se ojediněle objeví přeháňky. Teploty vystoupají na 20 až 24 stupňů.

Pátek bude ještě teplý, ale od západu se bude v průběhu dne zatahovat a místy se objeví přeháňky či bouřky. V noci bude mezi 11 a 7 stupni, přes den se teploty dostanou na 24 až 28 stupňů. Na západě na 20 až 24 stupňů.

V sobotu bude oblačno až zataženo s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle se mohou objevit bouřky,“ uvedla Honsová s tím, že na západě Čech se po pátečním přechodu studené fronty výrazně ochladí.  V noci teploty klesnou na 11 až 7, přes den se budou pohybovat od 17 stupňů na západě po 27 stupňů na jihu Moravy.

Rusko zveřejnilo tajné záběry největšího jaderného výbuchu v historii

Evropa

V neděli bude převážně oblačno až zataženo s deštěm či přeháňkami. Ojediněle se opět vyskytnou i bouřky. V noci teploty klesnou na 15 až 11, přes den vystoupají na 15 až 19 v Čechách a 23 až 27 stupňů na Moravě a ve Slezsku.

Oblačné počasí s deštěm či přeháňkami bude pokračovat i v pondělí. V noci klesne rtuť teploměru na 11 až 7 stupňů, přes den bude od 16 do 20 stupňů.

S přeháňkami bychom se měli setkat i v dalších dnech. V úterý i ve středu se odpolední maxima dostanou na 16 až 20 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám