Hlavní obsah

Víkend orámují sněhové vločky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý adventní víkend nabídne počasí s velkou oblačností, sněžení i mrznoucí srážky. Dopravu bude leckde komplikovat náledí. Pošmourné počasí bude pokračovat bez výraznějších výkyvů i v příštím týdnu, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, ráno se ojediněle objeví mrznoucí mlhy či mrholení. Přes den může být ojediněle i polojasno s teplotami mezi 11 a 5 °C.

V pátek bude zataženo, místy se budou vyskytovat mrznoucí mlhy, odpoledne od jihozápadu slabé sněžení nebo srážky mrznoucí. Ranní teploty klesnou na -1 až -5 °C, denní se dostanou na -1 až 3 °C,“ konstatovala Honsová.

V sobotu bude zataženo, místy se objeví sněžení, během dne se v nížinách bude jednat o srážky smíšené. Ojediněle se ráno opět budou vyskytovat mrznoucí mlhy nebo mrznoucí mrholení. Během dne bude nicméně docházet k ustávání srážek. Ranní teploty se budou pohybovat nejčastěji 1 až -3 °C, denní se dostanou na 0 až 4 °C.

Neděle nabídne zatažené nebe, místy se sněžením. Hranice sněžení se bude během dne zvedat k hranici 700 metrů nad mořem. „V nižších polohách očekáváme déšť, déšť se sněhem nebo srážky mrznoucí,“ konstatovala meteoroložka, podle níž ranní teploty klesnou na 1 až -3 °C, denní se dostanou na 2 až 6 °C.

Zatažená obloha orámuje i pondělní mikulášskou nadílku. Je třeba počítat místy s deštěm, na horách se smíšenými srážkami či se sněžením. Ráno budou teploty klesat na 4 až 0 °C, přes den se dostanou na 3 až 7 °C.

V úterý i ve středu bude shodně dominovat zataženo s ojedinělým mrholením. V úterý ranní minima klesnou na 3 až -1 °C, přes den se teploty dostanou na 3 až 7 °C. Ve středu budou nejnižší ranní teploty kolísat mezi -2 a 2 °C, přes den by měly setrvat v intervalu 2 až 6 °C.

Před Vánoci přituhne a nasněží, očekávají meteorologové

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám