Hlavní obsah

Víkend bude teplý, zima se připomene příští týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplé a srážkově bohaté počasí bude pokračovat i v dalších dnech. Až do konce týdne se odpolední maxima budou pohybovat vysoko nad bodem mrazu a ani minimální teploty nebudou klesat pod nulu. Ochlazovat by se mělo začít až v příštím týdnu, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběhy z panoramatických kamer 10. 1. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Přes Česko budou i nadále přecházet jednotlivé frontální systémy, což bude znamenat četné přeháňky a povětšinou zataženou oblohu.

Ve čtvrtek očekáváme nejméně oblačnosti a srážek ráno a dopoledne – to bude oblačno až polojasno. Postupně bude docházet k přibývání oblačnosti na oblačno až zataženo, místy se slabým deštěm nebo přeháňkami. Hranice sněžení se bude pohybovat až kolem 1200 metrů nad mořem, jinak bude pršet. Ale i na vrcholcích hor to mohou být srážky smíšené,“ konstatovala Honsová. Odpolední teploty se zastaví v intervalu 5 až 10 °C.

Zataženo s občasným deštěm či přeháňkami bude i v pátek. V horských oblastech mohou být srážky vydatnější, ve vrcholových partiích sněhové. V noci teploty klesnou na 8 až 4 °C, přes den se dostanou na 6 až 10 °C.

V sobotu by mělo být oblačno až polojasno, ojediněle s deštěm či přeháňkami, na horách většinou sněhovými. Noční minima by měla kolísat mezi 4 a 0°C, denní teploty vystoupají na 4 až 8 °C.

V neděli bude zataženo až oblačno, občas se objeví déšť nebo přeháňky, na vrcholcích hor to opět budou srážky sněhové. Minima setrvají mezi 4 a 0 °C, přes den teploty lehce stoupnou na 5 až 9 °C.

Rovněž v pondělí bude převládat zataženo až oblačno s občasnými přeháňkami či deštěm. A začne se ochlazovat. Sněhové vločky by se měly objevovat již od středních poloh. V noci teploty klesnou na 3 až -1 °C, přes den na 2 až 6  °C.

Vítr vrátí do Evropy zimu

Počasí

Úterní noc bude v tomto kontextu chladná, nejnižší teploty klesnou na 2 až -2 °C. Přes den bude převládat i nadále oblačné počasí s občasným deštěm či přeháňkami, od středních poloh se sněžením a teplotami mezi 1 a 5 °C.

Ve středu bude pokračovat oblačno až polojasno s občasným deštěm nebo přeháňkami, od středních poloh sněhovými. Noční teploty budou dále klesat a dostanou se na 0 až -4 °C, přes den se budou pohybovat mezi 0 až 4  °C.

Chřipková epidemie pokračuje především mezi dospělými

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám