Hlavní obsah

Počasí se na víkend ještě víc pokazí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úvodní srpnový víkend přinese vzhledem k chladnému a vlhkému západnímu proudění teploty pouze do 20 °C. Zároveň bude bohatý na srážky, které na východě území budou i vydatné. V příštím týdnu by měly teploty opět stoupat k hranici letních 25 °C, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 3.8.2023 noveVideo: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek se dočkáme zatažené oblohy s občasným deštěm či přeháňkami. Na severozápadě území může být i polojasno. Odpolední maxima se dostanou k 20 až 24 °C.

V pátek bude pokračovat počasí s velkou oblačností, občasným deštěm či přeháňkami a ojediněle rovněž bouřkami. Ráno budou teploty klesat k 15 až 11 °C, odpolední maxima se dostanou na 19 až 23 °C.

V sobotu bude oblačno až zataženo, místy s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle bouřkami. Na východě území mohou být srážky i vydatné,“ konstatovala Honsová. Ranní teploty můžeme očekávat v intervalu 13 až 9 °C, odpolední se dostanou k 15 až 19 °C.

Zatažená obloha, místy s přeháňkami, by měla vydržet i v neděli. Ranní minima setrvají mezi 13 a 9 °C, odpoledne by se mělo oteplit na 15 až 20 °C.

Výhled od pondělí do středy slibuje na všechny tři dny převládající oblačno, místy s přeháňkami. Pouze přechodně bychom se měli dočkat i polojasné oblohy. Ranní minima budou zůstávat mezi 12 a 8 °C. Přes den může být v pondělí 18 až 22 °C, v úterý a ve středu se maxima dostanou na 19 až 23 °C.

Argentina zažívá rekordně teplou zimu, v Buenos Aires bylo přes 30 stupňů

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám