Hlavní obsah

Argentina zažívá rekordně teplou zimu, v Buenos Aires bylo přes 30 stupňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvykle teplou zimu zažívá Argentina. V úterý v Buenos Aires naměřili přes 30 stupňů, což je podle tamních záznamů nejteplejší začátek srpna za posledních 117 let.

Foto: Profimedia.cz

Neobvyklá „zimní idyla“ v parku El Rosedal v Buenos Aires.

Článek

V úterý také meteorologové zaznamenali poprvé od roku 2014 překročení hranice 30 stupňů během zimy na jižní polokouli. Naposledy se tak stalo 21. srpna 2014, uvedla podle serveru ctvnews argentinská Národní meteorologická služba.

„Velmi teplo je ve střední a severní Argentině,“ uvedla mluvčí meteorologické služby Cindy Fernándezová. Podle ní se v těchto oblastech teploty pohybují 10 až 15 stupňů nad průměrem.

Foto: Profimedia.cz

Lidé hledají osvěžení ve fontáně na Avenida 9 de Julio v Buenos Aires, kde je srpen zimním měsícem.

Nejvyšší teplotu argentinští meteorologové naměřili v úterý ve městě Rivadavia na severu země, kde teplota vystoupala na 37,2 stupně.

„Měli jsme jen velmi málo dní s nízkými teplotami. Chladná období jsou navíc v posledních letech kratší než obvykle,“ dodala Fernándezová.

V Argentině se konala soutěž v grilování, ze záběrů tamních pochutin se vám budou sbíhat sliny

Muži

Podle předpovědi se od středy v centrální části Argentiny včetně hlavního města Buenos Aires začne ochlazovat, na sever země ale studený vzduch nedorazí a až do víkendu tam budou teploty kolem 30 stupňů.

Na jižní polokouli zima začíná ke konci června a trvá do druhé poloviny září. Průměrná maximální teplota v srpnu v Buenos Aires činí 18 stupňů, průměrné minimum devět stupňů.

Argentinu sužují extrémní vedra

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám