Hlavní obsah

Velikonoce se jarně tvářit nebudou

Počasí letos nebude připomínat Velikonoce jako svátky jara. Ač se bude v dalších dnech zvolna oteplovat, i během víkendu se od středních poloh budeme setkávat se sněhovými vločkami. V příštím týdnu by se již teploty měly dostávat až k 15 °C. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 6.4.2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„V pátek bude na východě území sněžit i v nížinách, v sobotu budou padat sněhové vločky od středních poloh a i na velikonoční neděli a pondělí bude na horách sněžit,“ shrnula meteoroložka výhled počasí na závěr týdne.

Čtvrteční ráno může být opět mrazivé, přes den se dočkáme jasné či polojasné oblohy. Během odpoledne nicméně bude převážně oblačno, ojediněle se objeví slabé sněhové přeháňky a večer již bude od východu docházet k dalšímu přibývání oblačnosti. Odpolední teploty na se dostanou na 6 až 10 °C.

V pátek by mělo převládat zataženo, méně oblačnosti bude zpočátku na západě, ale postupně se zatáhne i tam. Na východě je třeba místy počítat se slabým sněžením, které se postupně přesune do vyšších poloh. Ranní teploty klesnou nejčastěji k 2 až -2 °C, denní setrvají mezi 6 a 10 °C, přičemž na severovýchodě území to bude pouze 1 až 3 °C.

Zataženou oblohu s deštěm či přeháňkami, které budou na východě od středních poloh sněhové, nabídne sobota. Ráno teploty klesnou ke 4 až -1 °C, denní vystoupají na 4 až 8 °C.

V neděli bude převládat oblačno, na východě až zataženo, místy s deštěm či přeháňkami, na horách opět sněhovými. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 4 a -1 °C. Denní se dostanou na 7 až 11 °C.

Velikonoční pondělí přinese teploty srovnatelné s teplotami na Štědrý den,“ konstatovala Honsová s tím, že převládat bude oblačno až polojasno, zprvu pouze ojediněle, později během dne místy s přeháňkami. Na horách se opět bude jednat o srážky sněhové. Ranní minima setrvají mezi 4 a -1 °C, denní se dostanou na 8 až 12 °C.

V úterý a ve středu by mělo být i nadále oblačno až polojasno, přeháňky by se po oba dny měly vyskytovat pouze ojediněle. Ranní teploty setrvají mezi 4 a -1 °C, denní se v úterý dostanou na 10 až 14 °C, ve středu to může být až 15 °C.

Rána budou mrazivá až do pátku

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám