Hlavní obsah

Bude silně foukat

Novinky, kov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meteorologové čekají v neděli silný vítr, který může na horách dosahovat rychlosti až 110 km/h. Uvedli to v pátek v předběžném varování.

Foto: Praha HZS, ČTK

Hasiči v Praze zasahovali 30. ledna 2022 u desítek událostí v souvislosti se silným větrem.

Článek

Už v sobotu čekají meteorologové čerstvý vítr, který může mít na horách rychlost až 90 km/h, v neděli vítr ještě zesílí.

Vítr si během přistání pohrál s dopravním airbusem, ze záběrů jde mráz po zádech

Koktejl

„V neděli se očekávají místy nárazy větru kolem 20 m/s (kolem 70 km/h), na horách kolem 30 m/s (kolem 110 km/h). Na horách napadne místy až 40 cm nového sněhu a budou se tvořit sněhové jazyky a závěje. Předběžně se očekává tvorba sněhových jazyků od vyšších poloh i v pondělí,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na svém webu.

Problémy s větrem meteorologové v neděli čekají na většině České republiky s výjimkou Jihomoravského a Zlínského kraje. Upřesněnou výstrahu vydají zřejmě v sobotu.

Teploty budou o víkendu dál mírné, ty nejnižší v sobotu v intervalu 3 a -1 stupeň Celsia, nejvyšší denní vystoupají na 2 až 6 stupňů.

V neděli ráno teploty spadnou na 2 až -2 stupně, přes den bude 2 až 6 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám