Hlavní obsah

Meteorologové vydali výstrahu před vysokými teplotami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí budou nejvyšší teploty v nižších a středních polohách většinou překračovat 31 stupňů Celsia, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), který na pondělí vydal varování před vysokými teplotami.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 13. 8. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

První den příštího týdne budou teploty stoupat až na 33 stupňů, výstraha meteorologů platí od pondělních 10 hodin do 21. hodiny pro Prahu a celý Středočeský kraj a části Jihočeského, Plzeňského, Ústeckého, Libereckého, Královéhradeckého a Pardubického kraje, Vysočiny, Jihomoravského kraje, Olomouckého kraje, Zlínského kraje a Moravskoslezského kraje.

Foto: ČHMÚ

Výstraha před vysokými teplotami na pondělí 14. srpna

Meteorologové v souvislosti s vysokými teplotami upozorňují na zátěž na lidský organismus a nebezpečí přehřátí a dehydratace.

„Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách. Nenechávat děti ani zvířata na přímém slunci, zvláště v zaparkovaných automobilech,“ stojí v textu výstrahy.

El Niño bude „bobtnat“. Ovlivní to zimu

Věda a školy

ČHMÚ zároveň upozornil, že i v příštím týdnu lze očekávat další výstrahy před vysokými teplotami, jak se bude upřesňovat předpověď.

S maximy kolem 33 stupňů zatím meteorologové počítají také v úterý a i po zbytek týdne by se měly nejvyšší teploty pohybovat kolem třicítky.

Reklama

Výběr článků

Načítám