Hlavní obsah

Tropické teploty se vracejí

Novinky, kov

Do Česka se vrací léto v plné síle – už v úterý budeme skloňovat letní teploty, od středy tropické. Studené severozápadní proudění bude v úterý ustávat a na konci týdne ho vystřídá velmi teplé jihozápadní proudění, které slibuje tropický víkend. Pro Novinky to uvedla meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 11.7. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V pondělí bude ještě do České republiky proudit chladný vzduch od severozápadu, který přinese podprůměrné teploty. Odpoledne vystoupají na 17 až 21 °C, na jihovýchodě na 23 °C.

„Oblačnost bude proměnlivá – od skoro jasné oblohy po zataženou, přeháňky během dne očekáváme zejména na východě a západě území,“ poznamenala Honsová.

Derecho. Nebe v Jižní Dakotě se zbarvilo dozelena

Koktejl

V úterý bude polojasno až oblačno, ojediněle se objeví přeháňky. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 12 a 8 °C, přes den v maximech mezi 21 a 25 °C.

Ve středu by mělo být polojasno. Ranní teploty 14 až 10 °C, denní 26 až 30 °C.

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, místy přeháňky a mohlo by se také blýskat. „Během čtvrtka počasí u nás ovlivní frontální systém, ojediněle očekáváme i bouřky,“ uvedla Honsová.

Ranní teploty se budou pohybovat mezi 16 a 12 °C. Přes den vystoupají na 25 až 29 °C, na východě území až na 32 °C.

Kroupy, záplavy i tornáda. Bouřky způsobily škody za víc než miliardu

Ekonomika

V pátek lze čekat oblohu jasnou až polojasnou, přechodně až oblačnou a ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 16 až 12 °C. Denní teploty 24 až 28 °C.

V sobotu bude jasno až polojasno. Ranní teploty 16 až 12 °C, denní 27 až 31 °C.

V neděli opět jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ale ojediněle i přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 20 až 14 °C, denní 29 až 33 °C.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Reklama

Výběr článků

Načítám