Hlavní obsah

Teploty půjdou razantně dolů

Zatímco ve středu dosáhly odpolední teploty až 15 °C, v závěru týdne se razantně ochladí a z předjaří se vrátíme zpátky do zimy. Ochlazení nicméně bude pouze dočasné, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Záběry z panoramatických kamer 23. 2. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Po pátečním přechodu studené fronty sem pronikne studený vzduch od severu, který srazí teploty o více než 10 °C,“ přiblížila Honsová.

Ve čtvrtek bude zprvu ještě převládat oblačno až zataženo, na východě přechodně i polojasno. Postupně se odpoledne začnou objevovat srážky. Teploty se udrží mezi 9 a 13 °C.

V pátek bude zataženo až oblačno, místy déšť nebo přeháňky, postupně od vyšších poloh srážky sněhové. Ráno teploty klesnou na 7 až 3 °C, odpoledne se dostanou k 8 až 12 °C.

Písek ze Sahary přiletěl do Česka

Domácí

Sobota nabídne oblačné počasí, místy s deštěm či sněžením. A teploty půjdou razantně dolů. Ranní minima sklouznou ke 3 až -1 °C a také odpolední maxima se budou pohybovat v intervalu -1 až 3 °C. Výjimkou bude jižní Morava, kde by mohlo být i kolem 6 °C. Pocitovou teplotu bude navíc snižovat čerstvý vítr.

Chladno bude pokračovat i v neděli, kdy by mělo být převážně oblačno až polojasno, místy se sněhovými přeháňkami a ranními minimy mezi -1 a -5 °C. Přes den se maxima vyhoupnou k -2 až 2 °C, na jižní Moravě to mohou být i 4 °C.

V pondělí by mělo převládat polojasno až oblačno, na horách místy se sněhovými přeháňkami. Ranní teploty se dostanou k -2 až -7 °C, ojediněle může být až -9 °C. Denní teploty setrvají mezi-2 a 2 °C.

Březen může být nejchladnějším obdobím této zimy

Zahraniční

V úterý ráno se ojediněle mohou objevit mrznoucí mlhy či nízká oblačnost. Nejnižší teploty klesnou k -2 až -8, ojediněle i k -10 °C. Přes den by mělo dominovat jasno či polojasno s teplotami mezi 0 a 4 °C.

Velmi podobně by mělo být rovněž ve středu. Ranní minima se dostanou na -1 až -6 °C, přes den by již mělo být mezi 3 a 7 °C.

Kanály v Benátkách vyschly

Cestování
Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Příští týden by se mělo po ochlazení zase oteplit. Ilustrační foto

Reklama

Výběr článků

Načítám