Hlavní obsah

Teploty půjdou nahoru jen pomalu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr týdne přinese mírný nárůst teplot a rovněž četné srážky, přičemž při těch mrznoucích bude hrozit tvorba ledovky. Další výrazné oteplení by mělo dorazit v příštím týdnu, kdy se budou odpolední maxima dostávat až k 12 °C. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 7. 12. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude převážně oblačno až zataženo, na východě se slabým sněžením. V Čechách by mělo sněžit pouze v horských oblastech, ale během dne bude od západu oblačnost ubývat. Teploty se budou pohybovat mezi -2 a 2 °C, ale pocitově bude chladněji.

I v pátek se dočkáme převážně zatažené oblohy, nízké oblačnosti a ráno četných mrznoucích mlh. Nejnižší teploty klesnou k -2 až -6 °C, při vyjasnění i k -10 °C, přes den se dostanou na -3 a 1 °C.

„V sobotu bude oblačno až zataženo, místy se vyskytne sněžení. V Čechách v nížinách očekáváme srážky smíšené, dešťové nebo mrznoucí. Při mrznoucích srážkách se bude tvořit ledovka,“ uvedla Honsová. Ranní minima se budou pohybovat mezi -2 až -6 °C, přes den se teploty dostanou na -1 až 3 °C, na západě území až na 5 °C.

Z bohaté nadílky se stává sněhová past

Domácí

Neděle nabídne převažující zataženo, od západu v průběhu dne s deštěm, který bude místy mrznoucí, a může se tak tvořit ledovka. Na východě území budou zpočátku srážky sněhové. nejnižší ranní teploty se budou pohybovat mezi 1 a -4 °C, denní vystoupají na 1 až 7 °C.

Oblačné počasí bude pokračovat i v pondělí. Občasný déšť může být na východě i mrznoucí, a opět tak bude hrozit tvorba ledovky. Ranní minima klesnou na 3 až -2 °C, přes den se dostanou k 5 až 10 °C. V Moravskoslezském kraji budou odpolední maxima pouze kolem tří stupňů.

V úterý a ve středu by mělo stále převládat zataženo až oblačno s občasným deštěm. Ranní minima se budou po oba dny pohybovat mezi 5 a 0 °C, přes den vystoupají na 5 až 10, v úterý dokonce až 12 °C.

V souvislosti s oteplením meteorologové očekávají, že bude docházet k rychlému odtávání sněhu a vzestupu hladin řek.

Reklama

Výběr článků

Načítám