Hlavní obsah

Teploty po víkendu spadnou, celý říjen ale bude spíše teplý

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí v říjnu nepřinese žádné zásadní extrémy, teploty by měly být spíše slabě nadprůměrné, množství srážek pak průměrné. Teplé počasí, jaké se čeká o tomto víkendu, kdy teploty přesáhnou i 25 stupňů, ovšem v říjnu už nečekejme. Vyplývá to z dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Toby Melville, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Výhled se týká období od 5. října do 1. listopadu. „S pokračujícím podzimem budou průměrné teploty postupně klesat, ale většinou se budou pohybovat blízko rozhraní běžných a nadprůměrných hodnot. V porovnání s dlouhodobým průměrem bude s největší pravděpodobností nejteplejším druhý předpovědní týden,” uvedl ČHMÚ.

Teploty půjdou dolů už o tomto víkendu, zatímco v sobotu lze čekat v nížinách až 27 stupňů Celsia, v neděli už v maximech bude jen 21 stupňů a v týdnu už budou nejvyšší teploty pod 20 stupni.

Co se srážek týče, nebude žádný ze čtyř následujících týdnů nijak vybočovat z průměru. Relativně více by mělo pršet od 12. do 25. října, méně pak na začátku a na konci měsíce.

V říjnu průměrně spadne 36 mm srážek a průměrná celodenní teplota je 7,5 stupně.

Reklama

Výběr článků

Načítám