Hlavní obsah

Teploty budou až do konce ledna skákat nahoru a dolů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí, kdy teploty skáčou z vysoce podprůměrných hodnot do vysoce nadprůměrných a naopak, bude pokračovat až do konce měsíce. Uvedl to ve výhledu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Už v polovině tohoto týdne by se měly teploty přes den vyšplhat až na 6 stupňů, pak se opět dostat k nule a příští týden opět sahat až k 10 stupňům.

Foto: Vojtěch Hájek, ČTK

Rybník Cihlák u Tisé na Ústecku

Článek

„Střídavý ráz počasí z posledních týdnů, kdy se teploty z vysoce nadprůměrných hodnot dostávaly do podprůměrných hodnot, bude pokračovat minimálně až do konce ledna,“ sdělil ČHMÚ.

Týden od 21. do 28. ledna bude relativně teplý, kdy se očekává týdenní teplota nad průměrem. Poslední dva předpovědní týdny (29. 1. až 11. 2.) budou mít průměrné či lehce nadprůměrné teploty.

Zimní počasí se ještě předvede

Počasí

Co se srážek týče, měla by se situace uklidnit a bude se více blížit normálu, i když první dva týdny může napršet či nasněžit více, než je běžné.

Meteorologové upozornili na rozkolísanou situaci. V uplynulých čtyřech týdnech šlo množství srážek z jednoho extrému do druhého, buď jich bylo mnoho, nebo málo.

Foto: ČHMÚ

Graf výhledu srážek ukazuje i rozkolísané hodnoty v uplynulých čtyřech týdnech

Reklama

Výběr článků

Načítám