Hlavní obsah

Svatý Martin přijede do mlhy s deštníkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nadcházejícím týdnu čeká Česko typické listopadové počasí, prosazovat se bude nízká oblačnost. V půlce svatomartinského týdne dorazí studená fronta, budou potřeba i deštníky, přiblížila následující dny pro Novinky meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry panoramatických kamer 7.11.2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Vliv tlakových výší na počasí u nás během svatomartinského týdne ve středu a ve čtvrtek přeruší vlnící se studená fronta, takže budeme potřebovat deštníky. Na konci týdne ale bude přibývat míst s celodenní mlhou a nízkou oblačností. Na horách bude od pátku jasno nebo polojasno. Čeká nás tak typické listopadové počasí,“ uvedla Honsová.

V pondělí ráno bude v Čechách oblačno až polojasno, na Moravě a ve Slezsku zataženo a místy přeháňky. Během odpoledne by mělo převládat polojasno, ovšem večer už se začnou tvořit místy mlhy nebo nízká oblačnost. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 10 a 15 stupni.

V úterý se očekává polojasno. Po ránu a dopoledne se ojediněle objeví mlhy nebo nízká oblačnost. Odpoledne a večer už bude od západu přibývat frontální oblačnost, která místy přinese déšť nebo přeháňky. Ranní teploty klesnou až ke 2 stupňům, denní se budou držet mezi 11 a 15 stupni.

Středa přinese oblačnou až zataženou oblohu, místy i přeháňky nebo déšť. Ranní teploty klesnou k 8 až 4 stupňům. Denní vyšplhají na 10 až 14.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, zpočátku dne se budou místy vyskytovat přeháňky nebo déšť. Postupně ale bude oblačnost ustupovat, ustat by měly i srážky. Ráno se ochladí na 8 až 4 stupně, denní teploty vyšplhají na 10 až 14 stupňů.

V pátek a o víkendu by se měla opět vrátit typická podzimní nízká oblačnost a mlhavo. Na horách a na některých místech i v nižších polohách se může inverze protrhat na jasno až polojasno. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 6 a 2 stupni. Denní teploty vystoupí na 9 až 13 °C, ovšem při trvající nízké oblačnosti se budou držet jen kolem šesti stupňů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Reklama

Výběr článků

Načítám