Hlavní obsah

Silná ledovka, vítr i námraza, meteorologové zpřísnili výstrahu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meteorologové zpřísnili varování před ledovkou. Největší riziko kluzkých komunikací bude na západě Čech, ale varování platí i pro zbytek republiky. Vedle toho bude na východě území hrozit i tvorba námrazy, sněhových jazyků a situaci bude komplikovat také silný vítr.

Foto: Lonetree Ranch, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Silná ledovka s tloušťkou nad dva milimetry hrozí až do úterní půlnoci v Ústeckém a částech Karlovarského a Libereckého kraje. Ledovka se však bude při mrznoucím dešti nebo mrznoucím mrholení tvořit na celém území.

Na východě, konkrétně v Jihomoravském, Olomouckém, Zlínském a Moravskoslezském kraji, vstoupí výstraha v platnost až v 18:00 hodin a bude platit do úterních 3:00.

Až do středeční půlnoci bude platit varování před nebezpečím tvorby silné námrazy s tloušťkou nad tři milimetry. Týkat se bude Vysočiny a částí Jihočeského, Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého, Moravskoslezského a Jihomoravského kraje.

V částech Vysočiny, Pardubického, Olomouckého a Moravskoslezského kraje bude až do středeční půlnoci platit varování před silným větrem, jehož rychlost bude v nárazech kolem 70 kilometrů v hodině, na horách až 90 kilometrů.

Na Vysočině, v Moravskoslezském a částech Zlínského, Olomouckého, Pardubického, Jihomoravského a Jihočeského kraje bude do úterního poledne aktuální varování před rizikem tvorby sněhových jazyků.

„Se slábnutím větru bude pravděpodobnost tvorby sněhových jazyků i silné námrazy klesat,“ konstatovali meteorologové.

Reklama

Výběr článků

Načítám