Hlavní obsah

Příjemné teploty ještě vydrží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V závěru pracovního týdne nás bude provázet počasí s proměnlivou oblačností i četnými srážkami, které však budou během víkendu ubývat. Teploty zůstanou po celou dobu nadprůměrné a v neděli i v úvodu příštího týdne bychom se tak měli dočkat odpoledních maxim těsně pod hranicí 20 °C, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 26. 10. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Ve čtvrtek k nám bude proudit vlhký vzduch od západu, v pátek přinese srážky frontální vlna,“ shrnula meteoroložka.

Ve čtvrtek bude převážně oblačno, v průběhu dne od západu až zataženo, místy s deštěm či přeháňkami. Teploty se budou pohybovat mezi 12 a 17 °C.

V pátek bude zataženo až oblačno, zpočátku opět s deštěm či přeháňkami, které by měly odpoledne ustávat a měli bychom se dočkat i polojasné oblohy. Foukat bude čerstvý západní vítr s nárazy o rychlosti kolem 55 kilometrů v hodině. Ráno budou teploty klesat k 11 až 7 °C, přes den se dostanou na 11 až 16 °C.

V Česku mizí vzácné staré lesy, končí v kamnech nebo v cizině

Domácí

V sobotu by mělo převládat oblačno až polojasno. Místy se mohou objevit přeháňky a ráno ojediněle i mlhy. Nejnižší teploty budou klesat k 10 až 6 °C, přes den se dočkáme hodnot mezi 12 a 16 °C.

Velmi podobně bude i v neděli, přeháňky by se měly objevovat již pouze ojediněle. Ranní minima klesnou na 9 až 5 °C, odpoledne rtuť ukáže 14 až 18 °C a na jihu Čech může být až 19 °C.

V pondělí i úterý by mělo převládat polojasno, ráno místy s mlhami. Nejnižší ranní teploty po oba dny setrvají mezi 9 a 5 °C, přes den se dostanou na 14 až 19 v pondělí, respektive 14 až 18 v úterý.

Již během úterního odpoledne začne přibývat oblačnosti a přidají se srážky. Ve středu by mělo převládat oblačno až zataženo s občasnými přeháňkami či deštěm. Odpolední teploty zamíří dolů, takže bude pouze 9 až 13 °C. Nejnižší ranní teploty setrvají mezi 9 a 5 °C.

Závěr října bude nadprůměrně teplý

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám