Hlavní obsah

Přijdou další silné bouřky s krupobitím, varovali meteorologové

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varoval, že v úterý odpoledne a během noci na středu mohou část České republiky zasáhnout silné bouřky doprovázené přívalovými srážkami, krupobitím a poryvy větru.

Foto: Windy

Předpověď bouřek v noci ze středy na čtvrtek

Článek

Během úterního odpoledne se mohou silné bouřky provázené přívalovými srážkami s úhrny kolem 30 milimetrů, kroupami a větrem o rychlosti až 70 kilometrů v hodině ojediněle vyskytovat v Moravskoslezském a částech Olomouckého kraje.

Výstraha vstoupí v platnost v 15 hodin a skončit by měla ve 21.

Hlásili déšť a u nás nic! Jak je to nyní s předpovědí srážek?

Počasí

Od úterních 22 hodin až do středečních 5.00 bude platit varování před silnými bouřkami na Vysočině, v Jihočeském, Jihomoravském a částech Středočeského a Plzeňského kraje.

Meteorologové tam očekávají „ojedinělý výskyt silných bouřek s přívalovými srážkami kolem 35 milimetrů, nárazy větru kolem 70 kilometrů v hodině a s kroupami”.

Přívalové deště mohou krátkodobě rozvodnit menší toky a vítr může lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat i blesky a krupobití.

Českem se prohnaly živly, na Hodonínsku hasiči zasahovali každou minutu

Krimi

Podle výhledu se další silné bouřky dají očekávat i ve čtvrtek, případnou výstražnou informaci vydají meteorologové později.

V pondělí a noci na úterý bouřky zaměstnaly hasiče na mnoha místech Česka.

Foto: ČHMÚ

Výstraha ČHMÚ před předpokládanými bouřkami

Reklama

Výběr článků

Načítám