Hlavní obsah

Přijde týden s deštěm i sněhem, bude ale celkem teplo

Následující týden by měl být z hlediska srážek výrazně nadprůměrný, v týdenní předpovědi a v dlouhodobém výhledu to v sobotu uvedli meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu. Bude pršet i sněžit, teploty se však budou v následujících čtyřech týdnech dál držet relativně vysoko.

Foto: Adéla Taitlová, Právo

Ilustrační foto

Článek

Dlouhodobý výhled se týká období od 2. do 29. března.

„Období jako celek by mělo být srážkově průměrné. První týden vychází výrazně nadprůměrný s úhrnem až kolem 20 mm. V ostatních týdnech se budou úhrny pohybovat od 5 do 10 mm,“ uvedli meteorologové.

Pršet nebo sněžit bude po většinu následujícího týdne, v nižších polohách bude pršet, ve vyšších nadmořských výškách bude padat sníh.

Oproti loňsku je ve sněhu jen desetina vody, už ale bylo i hůř

Domácí

Z hlediska teplot budou následují čtyři týdny průměrné až slabě nadprůměrné. „V prvním týdnu se minimální noční teploty budou pohybovat zpočátku kolem 2 stupňů Celsia, postupně kolem 0 a maximální denní teploty mezi 4 až 8 stupňů Celsia, na začátku a konci týdne bude místy až 11 stupňů,“ doplnili meteorologové.

„Relativně nejteplejší by měl být týden od 16. do 22. března s týdenním průměrem nejnižších nočních teplot kolem 1 stupně Celsia a týdenním průměrem nejvyšších denních teplot kolem 11 stupňů,“ doplnili meteorologové.

Reklama

Výběr článků

Načítám