Hlavní obsah

Po sněžení přijdou silné mrazy. Meteorologové rozšířili výstrahu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K výstraze před sněžením a tvorbou sněhových jazyků přidal v pondělí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varování před silným mrazem. Z pondělí na úterý bude velmi chladná noc v Čechách, z úterý na středu na Moravě a ve Slezsku.

Foto: Windy

Předpověď teplot na úterý 6:00

Článek

Varování před nízkými teplotami, které budou klesat k -12 °C, bude v noci z pondělí na úterý platit v Karlovarském, Plzeňském, Jihočeském kraji, v částech Vysočiny, Ústeckého, a Středočeského kraje.

Platnost je od pondělních 22 hodin do úterních 9:00 hodin.

Výstraha před sněžením zůstává v platnosti v horských oblastech na severu a východě republiky až do pondělních 20 hodin. Napadnout by mohlo až 15 centimetrů sněhu, na návětrných stranách hor na severu republiky až 25 centimetrů.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Odhad nové sněhové pokrývky za pondělí

Až do půlnoci zůstává v platnosti rovněž varování před rizikem tvorby sněhových jazyků. Nejen v horských oblastech, ale rovněž na východě Středočeského kraje, v částech Vysočiny i Pardubického kraje.

Od úterního večera do středečního rána očekávají meteorologové silné mrazy s teplotami pod -12 °C v Moravskoslezském i částech Olomouckého a Zlínského kraje.

Pondělní sněžení výrazně zkomplikovalo dopravu na mnoha místech republiky.

Sníh zpomalil dopravu po celé republice, směrem do Prahy jsou hodinové kolony

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám