Hlavní obsah

Pár dnů bídné počasí, ale léto se ještě zdaleka neloučí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z výrazně podprůměrných teplot, které panují v posledních deštivých dnech, se Česko v druhé polovině příštího týdne vrátí opět do léta. Od středy se bude postupně oteplovat a na konci týdne mohou být i tropické třicítky. Novinkám to řekla meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Windy

Předpověď srážek na pondělní poledne

Článek

V pondělí i v úterý bude počasí ovlivňovat frontální rozhraní, které přinese vydatné srážky na východní část území. Pršet bude až do úterní půlnoci. „Srážkové úhrny se budou pohybovat až kolem 60 milimetrů za 24 hodin,“ uvedla Honsová.

V pondělí bude převládat velká oblačnost, bude zataženo až oblačno, od východu se budou srážky během dne rozšiřovat na většinu území a místy mohou být vydatné a trvalé. Ojediněle se mohou vyskytovat také bouřky. „Odpolední teploty se budou pohybovat v širokém intervalu mezi 15 a 22 °C,” řekla Honsová.

I v úterý bude zpočátku oblačno až zataženo místy s deštěm nebo přeháňkami. Během dne ale budou srážky ustávat a mraky se protrhají. Nejnižší ranní teploty budou mezi 11 a 15 stupni, přes den se dostanou na 20 až 25 stupňů.

Ve středu už bude polojasno, ojediněle se ale mohou objevit přeháňky, ráno teploty zůstanou mezi 11 a 15 stupni, přes den se dostanou na 23 až 27 stupňů.

Přeháňky a bouřky se mohou ojediněle objevit i ve čtvrtek, většinou ale bude jasno až polojasno, odpolední teploty ještě vzrostou na 25 až 29 stupňů.

V pátek pak ještě o další dva stupně na 27 až 31 stupňů. Obloha bude ale stále jasná až polojasná, ojediněle s přeháňkami. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 13 a 17 stupni.

Podobné počasí by pak mělo vydržet i o následujícím víkendu.

Reklama

Výběr článků

Načítám