Hlavní obsah

Meteorologové varovali před silnými bouřkami, hrozí i krupobití

Ve čtvrtek odpoledne a večer se v severní polovině republiky mohou ojediněle objevit silné bouřky doprovázené poryvy větru, případně i krupobitím. Varoval před tím dopoledne Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Živě:Aktuální záběry z panoramatických kamer 30.3. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Výstraha platí od čtvrtečních 16 do 21 hodin. Vztahuje se na Ústecký, Liberecký i části Středočeského, Karlovarského a Královéhradeckého kraje.

„Očekává se ojedinělý výskyt silných bouřek s nárazy větru kolem 70 km/h a případně i menšími kroupami,“ uvedli meteorologové.

Ti v textu výstrahy upozornili, že nárazy větru mohou lámat větve stromů. Lidé by měli dbát na svou bezpečnost zejména s ohledem na riziko zásahu bleskem či na padající a poletující předměty.

Výhled na další dny slibuje větrné a deštivé počasí. „O víkendu se ale začne ochlazovat a v neděli se vrátí do vyšších poloh sněžení,“ konstatoval ČHMÚ.

V příštím týdnu by se mělo znovu ochladit a i v nížinách by se měly opět objevovat srážky smíšené či sněhové. Od pondělí do středy by se odpolední teploty neměly dostávat nad hranici 10 °C, naopak rána budou mrazivá.

Víkend bude aprílový. Pak opět udeří zima

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám