Hlavní obsah

O víkendu se teploty podívají k 20 stupňům

V pátek ve tři hodiny a čtyři minuty začne astronomický podzim a nastane podzimní rovnodennost. Oproti úvodu týdne se ale přes den dočkáme vyšších teplot a menší oblačnosti. Teploty atakující hranici 20 °C vydrží i přes víkend, oblačnosti ale již v neděli znovu přibude, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Ve čtvrtek bude převažovat polojasno až oblačno, během dne se místy opět objeví přeháňky a teploty se budou pohybovat mezi 12 a 16 °C.

Změna přijde až v pátek s rovnodenností. „Letos do Česka přinese začátek astronomického podzimu nejchladnější ráno – páteční ranní teploty budou i ve dvou metrech nad zemí klesat ojediněle až k -1 °C a očekáváme četné přízemní mrazíky –, ale oblačnosti bude na první podzimní den nejméně z celého týdne,“ konstatovala Honsová s tím, že bude jasno až polojasno a ráno se místy objeví mlhy.

Ranní minima klesnou na 5 až -1 °C, denní teploty vystoupají na 13 až 17 °C.

V sobotu by mělo být převážně polojasno, ráno opět místy s mlhami či nízkou oblačností. Ráno teploty klesnou na 5 až 0 °C, přičemž se znovu mohou objevit přízemní mrazíky, ale přes den se teploty dostanou na 14 až 19 °C.

V neděli bude převládat oblačno až zataženo, místy se vyskytne déšť nebo přeháňky. Díky jihozápadnímu proudění by již mělo být ráno výrazně teplejší, minima klesnou k 9 až 5 °C, přes den maxima setrvají mezi 15 a 19 °C.

Od pondělí do středy by mělo převažovat oblačno až zataženo, místy s deštěm či přeháňkami. V pondělí a úterý ranní minima setrvají mezi 10 a 6 °C, aby se přes den teplota dostala na 15 až 19 °C.

Ve středu klesne ráno teplota na 9 až 5 °C, přes den se bude pohybovat mezi 11 a 15 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám