Hlavní obsah

O víkendu budou tropy. Teploty vystoupají až na 36 stupňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víkendové teploty dosáhnou až na 36 stupňů, před sebou tak máme nejteplejší červnové dny. Novinkám to řekla meteoroložka Dagmar Honsová. Ochlazovat se podle ní začne v úterý.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 17.6. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Máme před sebou nejteplejší červnové dny,“ uvedla pro Novinky Honsová.

Tropické teploty podle ní budou pro lidský organismus zátěžové.

„Přes poledne bychom se neměli zdržovat na přímém slunečním záření, rozhodně bychom měli používat pokrývku hlavy, sluneční brýle a zvýšit příjem tekutin,“ doplnila.

Ochlazovat se pak podle meteoroložky začne až na začátku astronomického léta, tedy v úterý 21. června.

Po čtvrtku, který poznamenaly bouřky s krupobitím, se v pátek můžeme těšit na slunečný den. Bude jasno až polojasno. Odpolední pocitové teploty se budou pohybovat mezi 23 a 27 °C.

Kroupy zasypaly Olešnici na Blanensku

Domácí

Také v sobotu bude jasno až polojasno. Ranní teploty klesnou na 17 až 13 stupňů. Denní teploty se dostanou ale až na 36 stupňů Celsia.

Polojasno až jasno bude obdobně i v neděli, odpoledne, zejména v Čechách, bude až oblačno a dostaví se přeháňky nebo i bouřky. Bouřky mohou být ojediněle silné. Ranní teploty budou klesat až na 15 °C. Denní teploty se vyhoupnou opět až na 36 stupňů.

V pondělí bude polojasno až oblačno, postupně místy déšť a přeháňky nebo bouřky. Denní teploty 29 až 33 °C, místy až 35 stupňů.

Ochlazovat se začne v úterý, kdy bude převážně oblačno, místy déšť a přeháňky nebo bouřky. Teplota vyšplhá místy k 27 stupňům, na jihovýchodě území se může vyhoupnout až k 30 °C.

Oblačno bude stejně tak i ve středu, místy lze očekávat déšť a přeháňky nebo bouřky. Postupně bude ubývat oblačnosti. Denní teploty budou 20 až 25 °C.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám