Hlavní obsah

O víkendu bude až 16 stupňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr týdne bude ve znamení výrazně nadprůměrných teplot, které se mohou dostat i nad hranici 15 °C. Ochlazení bychom se měli dočkat až v průběhu příštího týdne, kdy bude počasí ovlivňovat severozápadní proudění, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Záběry z panoramatických kamer 8.2. 2024Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Od jihu sem – kolem oblasti nízkého tlaku vzduchu – bude proudit velmi teplý vzduch a v sobotu se nejvyšší teploty zastaví na jižní Moravě až na 16 °C,“ popsala Honsová nebývale vysoké očekávané teploty.

Ty zamíří vzhůru již ve čtvrtek, kdy by mělo převládat zataženo až oblačno, místy s deštěm. Na počátku dne se od středních poloh ještě může jednat o sněžení. Na severu se denní maxima dostanou na 5 °C, na jihu již budou stoupat až ke 13 °C.

V pátek bude zataženo až oblačno, na severu ještě ojediněle s deštěm či přeháňkami. Ráno teploty klesnou k 8 až 4 °C, přes den vystoupají na 9 až 13 °C.

Organizátorům biatlonu počasí zatápí, v nerovném boji ale zatím vedou

Domácí

Sobota by měla být nejteplejším dnem celého týdne. Zataženo až oblačno přechodně vystřídá i polojasno. Ranní minima se budou pohybovat mezi 7 a 2 °C, přes den se dočkáme teplot mezi 10 a 14, na jihovýchodě republiky až 16 °C.

V neděli bude zataženo až oblačno, občas se přidá déšť. Ranní teploty klesnou na 6 až 2 °C, denní se dostanou na 10 až 14 °C. Pocitovou teplotu bude snižovat čerstvý vítr,“ uvedla Honsová.

V pondělí by mělo být oblačnosti i srážek víc, bude převážně zataženo až oblačno s občasným deštěm. Ráno se budou teploty pohybovat mezi 6 a 2 °C, přes den se podívají k 8 až 12 °C.

Občasný déšť, který bude od vyšších poloh přecházet ve sněžení, by měl orámovat počasí v úterý. Převládat bude zataženo až oblačno a ranní minima klesnou až na 0 °C. Přes den se teploty podívají ke 4 až 8 °C.

Ve středu bude převážně oblačno, občas s přeháňkami, které budou od středních poloh opět i sněhové. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 2 a -2 °C. Denní vystoupají nejvýše k 2 až 6 °C.

Co mělo přijít až v roce 2050, už je tu. Realita předčila klimatické předpovědi

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám