Hlavní obsah

O Česko se o víkendu otře léto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víkend nabídne navzdory četné oblačnosti a občasným srážkám poměrně příjemné teploty, které budou v sobotu na jihu Moravy stoupat až k 23 °C. V neděli by mělo v průběhu dne oblačnosti i srážek ubývat. Vítr, který zasáhne východní oblasti v průběhu pátečního odpoledne, by se měl utišit v průběhu sobotního rána.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 20. 10. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Na sobotu meteorologové očekávají zprvu polojasno až oblačno, v Čechách bude postupně během dne až zataženo. Přeháňky se budou vyskytovat ojediněle, ale večer je třeba počítat zejména na jihu území místy s deštěm.

Nejnižší teploty v noci budou klesat v Čechách k 12 až 7 °C, zatímco na Moravě a ve Slezsku se udrží mezi 18 a 13 °C.

Podobně rozdílná budou i denní maxima. Na západě republiky se teploty budou pohybovat kolem 13 °C, na většině území to bude mezi 17 a 21 °C, ale na jihu Moravy to bude až 23 °C.

V neděli by mělo být zpočátku více oblačnosti, na většině území s přeháňkami či deštěm. Od jihozápadu by však měly srážky ustávat a měli bychom se dočkat ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty budou klesat k 13 až 9  °C, přičemž na západě to bude pouze kolem 7 °C. Přes den bude nejčastěji mezi 13 a 17 °C, na jihovýchodě republiky to může být až 19 °C.

Česko zasáhne silný vítr, varovali meteorologové

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám