Hlavní obsah

Nejen vichr. Hrozí i vzestupy hladin, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středu rozšířil výstrahu před velmi silným větrem o varování před vzestupem hladin. I nadále platí, že nejsilněji by mělo foukat ve čtvrtek.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Očekávané nejvyšší nárazy větru ve čtvrtek 17. února.

Článek

Nejsilnější poryvy, které mohou mít v nárazech rychlost kolem 110 kilometrů v hodině, očekávají meteorologové na přechodu studené fronty a v bouřkách během čtvrtečního rána.

Foukat začne na západě a severovýchodě republiky již ve středu v podvečer. To by měl mít vítr rychlost kolem 70 kilometrů v hodině.

V částech Karlovarského, Plzeňského, Jihočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Olomouckého a Moravskoslezského kraje očekává ČHMÚ od čtvrtečních 9 hodin až do pátečního rána vzestupy hladin s dosažením prvního stupně povodňové aktivity.

Vzestupy hladin budou souviset se srážkami i s odtáváním sněhu v horských oblastech.

Příroda se probouzí nečekaně brzy. Začala pylová sezona

Věda a školy

Ve čtvrtek noční teploty na většině míst neklesnou pod 5 °C a odpoledne může být na jihu Moravy současně atakována hranice 15 °C, připomněli meteorologové.

Reklama

Výběr článků

Načítám