Hlavní obsah

Meteorologové prodloužili varování před vydatnými srážkami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové v pondělí večer upřesnili výstrahu před vydatnými srážkami a možným vzestupem hladin zejména menších toků. Aktuální varování se dál týká oblastí ve středu a na jihu Čech a na východě Moravy a Slezska, potrvá však déle - až do úterního dopoledne.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Velká voda v Mirošově (Foto z 20. srpna)

Článek

Pro část Vysočiny, Středočeského, Jihočeského a Jihomoravského kraje platí výstraha před vydatnými srážkami, během nichž může za 12 hodin napršet přes 40 milimetrů, až do úterních 11:00. Původně varování platilo do 8:00.

Ve východních oblastech, konkrétně v Moravskoslezském a částech Zlínského, Jihomoravského a Olomouckého kraje, končí platnost varování v pět ráno, původně to bylo o půlnoci na úterý. Tam může v kombinaci s bouřkami spadnout kolem 50 milimetrů srážek.

Mirošov zaplavila voda z polí

Domácí

V souvislosti s předchozími, současnými i očekávanými srážkami a aktuální nasyceností povodí platí až do úterního rána pro Prahu a části Středočeského a Olomouckého kraje varování před vzestupy hladin, které mohou dosahovat prvních až druhých stupňů povodňové aktivity.

Intenzivní srážky se na našem území vyskytují od pátku. V některých oblastech napršely od té doby desítky milimetrů a v této souvislosti se rozvodnily i některé menší toky. Větší problémy však voda zatím nezpůsobila.

Reklama

Výběr článků

Načítám