Hlavní obsah

Na začátku září se vyčasí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I v závěru srpna lze očekávat deštivé počasí, na začátku září se ale vyčasí. Pro Novinky to uvedla meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 30.8.2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Poslední srpnové dny budou pod vlivem výškové tlakové níže, která přinese na většinu území déšť nebo přeháňky, v úterý na sever území na návětrné straně hor srážky vydatné a trvalé se srážkovými úhrny přes 50 mm. Srážky budou ustávat až během večera. Od středy 1. září, kdy začíná meteorologický podzim, počasí u nás začne ovlivňovat od západu výběžek vyššího tlaku vzduchu, který přinese malou oblačnost, jen po ránu se budou místy tvořit mlhy nebo nízká oblačnost a v odpoledních maximech půjdou teploty mírně nahoru,” uvedla Honsová.

V pondělí bude oblačno až zataženo, během odpoledne na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Odpolední teploty vystoupí na 17 až 21 stupňů Celsia, na východě při četnějších srážkách kolem 15 stupňů.

Hurikán Ida má první oběť. Zabíjela i Nora

Amerika

V úterý bude zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky. Na severu a severovýchodě území v horských oblastech trvalý a vydatný déšť. Ranní teploty 13 až 9 stupňů. Odpolední teploty 14 až 18 stupňů. Během dne větrno.

Ve středu, na první školní den, bude zpočátku oblačno až zataženo, na východě území déšť nebo přeháňky. Postupně očekáváme od západu ubývání oblačnosti a na východě i ustávání srážek. Po ránu se budou místy tvořit mlhy. Ranní teploty 13 až 9 stupňů. Odpolední teploty 17 až 21 stupňů.

Ve čtvrtek už by mělo převládat polojasno, pouze při přechodně zvětšené oblačnosti se mohou ojediněle vyskytnout přeháňky, a to zejména na horách. Po ránu se budou místy tvořit mlhy nebo nízká oblačnost. Ranní teploty 11 až 7 stupňů, odpolední 17 až 21 stupňů.

V pátek lze očekávat polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Po ránu místy mlhy. Ranní teploty 10 až 6 stupňů. Odpolední teploty 18 až 22 stupňů.

Rozmary počasí vás již nepřekvapí, a to díky těmto mobilním aplikacím

Mobil

V sobotu bude polojasno. Po ránu místy mlhy nebo nízká oblačnost. Ranní teploty 9 až 5 °C. Odpolední teploty se vyšplhají na 19 až 23 stupňů.

V neděli bude převládat polojasno. Po ránu se budou místy tvořit mlhy. Ranní teploty 9 až 5 stupňů, odpolední 19 až 23 stupňů Celsia.

Foto: Adéla Taitlová, Právo

Reklama

Výběr článků

Načítám