Hlavní obsah

Na východě ještě naprší a budou stoupat hladiny, varují meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meteorologové prodloužili a upřesnili varování před deštěm a vzestupy hladin. V cípu u hranic s Polskem a Slovenskem bude dál vydatně pršet, během 12 hodin tam může spadnout i více než 40 milimetrů srážek.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Varování před vydatným deštěm platí až do středeční půlnoci pro východní cíp Moravskoslezského kraje, vzestupy hladin na stupně povodňové aktivity pak hrozí v širším pásmu na východě republiky.

Výstraha před velkou vodou se týká Zlínského a částí Moravskoslezského a Jihomoravského kraje. Pro některé oblasti je v platnosti do čtvrtečního rána, v okresech Břeclav, Hodonín, Kyjov a Veselí nad Moravou budou mít až do čtvrteční půlnoci povodňovou pohotovost.

„Očekáváme kulminaci na řece Moravě postupně po toku od noci na čtvrtek nad úrovní druhého stupně povodňové aktivity. Přítoky Moravy již kulminovaly či kulminace dosáhnou v nejbližších hodinách,“ uvedl ve středu dopoledne Český hydrometeorologický ústav.

Ve středu ráno se na několika místech na východě republiky řeky dostaly na druhý stupeň povodňové aktivity, Velička dokonce krátce i na třetí.

V dalších dnech by se podle předpovědi měla situace uklidnit.

Déšť rozvodnil menší toky na východě Česka

Domácí

Výhled meteorologů: Příští týden už s příjemnějšími teplotami

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám