Hlavní obsah

Zítra bude až 17 stupňů a vydrží to

Ačkoliv náš čeká poslední zimní víkend, teploty se v maximech budou po oba dny pohybovat až kolem 15 stupňů. Teploty ostatně vyrazí vzhůru již v pátek a na příjemných jarních hodnotách se udrží i příští týden. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 16.3.2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Od pátku půjdou teploty výrazně nahoru – kolem tlakové výše sem pronikne teplý vzduch od jihozápadu a těšit se můžeme až na jedenáctihodinovou délku slunečního svitu. Další nárůst teplot vzduchu přinese příští týden. Oblačnost ale bude zůstávat proměnlivá a počítat musíme i s občasným deštěm nebo přeháňkami,“ popsala Honsová výhled pro nejbližší dny.

Čtvrteční ráno bude mrazivé, přes den bude převážně jasno až polojasno. Více oblačnosti bude na západě. Přes den se teploty dostanou na 5 až 9 °C.

V pátek se bude oteplovat, mělo by převládat polojasno až oblačno s ranními teplotami v rozmezí 3 až -1 °C. Odpolední maxima se dostanou na 11 až 15 °C, na jihozápadě území to nicméně může být až 17 °C.

Zaútočil vlk na člověka? Incident z Krušných hor prověří i policie

Domácí

Sobota nabídne jasnou či polojasnou oblohu s nejnižšími ranními teplotami v intervalu 3 až -1 °C. Přes den se budou maxima pohybovat mezi 11 a 15 °C.

V neděli by mělo být oblačnosti více, převládat bude oblačno až polojasno. Během dne se začne od západu zatahovat a místy se přidají srážky. Ranní minima klesnou k 5 až 1 °C, denní vystoupají opět na 11 až 15 °C.

V pondělí začne astronomické jaro. Převládat bude oblačno, přechodně se dočkáme i polojasné oblohy, místy s přeháňkami či deštěm. Ráno teploty klesnou k 6 až 2 °C, odpolední maxima se dostanou na 11 až 15 °C.

V úterý a ve středu bude shodně oblačno až polojasno, místy se objeví přeháňky nebo déšť. Ranní teploty po oba dny setrvají mezi 7 a 3 °C, denní vystoupají v úterý na 12 až 16 °C, ve středu pak na 13 až 17 °C.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Po mrazech přijde oteplení.

Velké ochlazení už nepřijde, teploty nad 10 stupňů mohou vydržet

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám