Hlavní obsah

Na víkend se ochladí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek začalo meteorologické léto a letní budou i odpolední teploty. Ty naruší pouze páteční přechod slabé studené fronty, takže v sobotu budou maxima pouze kolem 20 °C. V dalších dnech však zamíří teploty opět vzhůru. Slunečné počasí budou pouze ojediněle doplňovat slabé přeháňky, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 1.6.2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Léto začne díky vlivu mohutné oblasti vysokého tlaku vzduchu od severozápadu slunečným počasím a čtvrtek tak bude nejteplejším dnem tohoto týdne.

Převládat bude skoro jasno až polojasno, později odpoledne a večer bude od severu až severozápadu docházet k ubývání oblačnosti až na jasno. Tomu budou odpovídat i odpolední maxima, která se dostanou na 23 až 27 °C. Na Plzeňsku to bude až 28 °C a v Polabí 29 °C.

Polojasno či jasno bude i v pátek. Od severu přejde přes naše území slabá studená fronta a na jihu v oblasti Šumavy se ojediněle mohou objevit přeháňky. Ráno teploty klesnou na 7 až 11 °C, přes den se dostanou na 21 až 26 °C.

Nejchladnějším dnem týdne bude sobota. I nadále bude převládat jasno nebo polojasno, ale ráno minima klesnou na 5 až 9 °C, aby se přes den teploty vyšplhaly na 17 až 21 °C.

Charakter počasí se nebude měnit ani v neděli. Jasnou či polojasnou oblohu doplní během dne ojediněle přeháňky. Nejnižší ranní teploty setrvají mezi 5 a 9 °C, denní maxima se posunou do intervalu 20 až 24 °C.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Vrána nad polem u německého Frankfurtu

V pondělí a úterý bude pokračovat převládající jasno či polojasno, během dne se budou ojediněle objevovat přeháňky. Ráno teploty klesnou na 9 až 13 °C, přes den se budou pohybovat mezi 22 a 26 °C.

Velmi podobně by mělo být i ve středu. Jasno či polojasno doplní ojedinělé přeháňky, případně i bouřky. Ráno se teploty dostanou k 10 až 14 °C, aby přes den vyšplhaly k 23 až 27 °C.

Výhled meteorologů: Moc nezaprší

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám