Hlavní obsah

Na víkend se oteplí. Rozdíly mezi západem a východem ČR mohou být až 15 stupňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr týdne přinese nejen opětovný nárůst teplot, které budou na východě šplhat až k 24 °C, ale v pátek rovněž silný vítr. V příštím týdnu se odpolední teploty ustálí kolem 15 °C. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 19. 10. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Od čtvrtka se v Česku prosadí teplý vzduch a nejvyšší odpolední teploty zejména na Moravě a ve Slezsku budou překonávat teplotní rekordy – v pátek a v sobotu budou nejvyšší odpolední teploty na jižní Moravě kulminovat až na 24 °C,“ uvedla meteoroložka.

Ve čtvrtek bude převládat oblačno až zataženo, na severozápadě s deštěm a teplotami od 8 na severu do 14 °C na jihu území.

Následující den se budou teploty na území Česka výrazně lišit. Pominou i ranní mrazíky. Oblačné počasí doprovázené ojediněle mrholením doprovodí v pátek ráno teploty mezi 10 a 6 °C, na jihu ovšem bude až 12 °C. Denní teploty se na severozápadě území budou pohybovat do 10 °C. Směrem na východ budou teploty stoupat, na jihovýchodě to bude až 24 °C. Ve východní polovině území bude rovněž silně foukat.

V Česku na většině území mrzlo. Na Kvildě naměřili -10 °C

Počasí

V sobotu bude oblačno až zataženo, místy s přeháňkami a ranními teplotami mezi 13 a 9 °C. Na Moravě a ve Slezsku se budou ranní minima pohybovat od 18 do 13 °C,“ uvedla Honsová. Přes den bude na severozápadě do 15 °C, směrem na východ se bude oteplovat a na jihovýchodní Moravě to opět může být až 24 °C. Zpočátku dne tam bude třeba nadále počítat s čerstvým větrem.

V neděli by mělo převládat oblačno až zataženo, místy s deštěm či přeháňkami a ranními teplotami mezi 13 a 9 °C. Odpoledne budou srážky ustávat a po protrhání oblačnosti se dočkáme i polojasné oblohy a teplot mezi 13 a 18 °C.

V pondělí bude polojasno nebo skoro jasno s ranními minimy mezi 9 a 5 °C. Přes den se teploty dostanou na 13 až 18 °C.

V úterý a ve středu bude oblačno, během dne se občas objeví déšť nebo přeháňky, přechodně polojasno. Ráno se ojediněle objeví mlhy s teplotami mezi 9 a 5 °C. Denní maxima se budou pohybovat mezi 13 a 17°C.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Znečištění ovzduší trápí hlavně Ostravsko, horší vzduch mělo loni i Zlínsko

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám