Hlavní obsah

Mrznout bude dál. Meteorologové opět upravili výstrahu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silné mrazy budou pokračovat. Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) ve středu upravili výstrahu. Tuhé mrazy očekávají na Moravě a ve Slezsku a v oblastech na jihu a jihovýchodě Čech.

Živě: Záběry z panoramatických kamer 10. 1. 2024Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Od středečního večera do čtvrtečního rána budou teploty v noci a ráno zejména v jihovýchodní polovině území klesat pod -12 °C, na severovýchodě území mohou teploty ojediněle klesat i na hodnoty kolem -15 °C,“ uvedli meteorologové.

Oproti výstraze před mrazem, která vypršela ve středu dopoledne, se varování netýká celé České republiky, na čtvrtek ale původně meteorologové počítali s mrazy na menším území (na severovýchodě země, na Vysočině a jihu Čech). Nová výstraha se rozšiřuje o další regiony směrem na západ Čech a na celou Moravu.

Varování platí pro Vysočinu, Moravskoslezský, Olomoucký, Zlínský, Jihomoravský a  Jihočeský kraj i části Pardubického, Plzeňského a Středočeského kraje do čtvrtečního dopoledne.

Celý Moravskoslezský kraj trápí smog. Meteorologové vydali varování

Domácí

V dalších dnech by již podle meteorologů měly být mrazy mírnější a přes den by se měly teploty pohybovat kolem nuly.

V celém Moravskoslezském kraji zároveň platí do odvolání smogová situace kvůli zhoršeným rozptylovým podmínkám zapříčiněným silnou inverzí a minimálním prouděním větru.

V Praze pak bude do středečního podvečera platit povodňová bdělost a v Českém Krumlově bude kvůli manipulaci s hladinou lipenské vodní nádrže hladina Vltavy i nadále kolísat kolem úrovně třetího stupně povodňové aktivity.

Rok 2023 byl na světě nejteplejším v dějinách měření

Věda a školy

Reklama

Výběr článků

Načítám