Hlavní obsah

Meteorologové varují před silnými bouřkami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V celé České republice hrozí v noci na sobotu od jihozápadu silné bouřky. Doprovázet je mohou nárazy větru o rychlosti až 70 km/hod. Varování zveřejnil v pátek Český hydrometeorologický ústav.

Foto: Windy

Předpokládaný stav bouřek v noci na sobotu

Článek

„Nad naše území se budou přesouvat ve večerních a nočních hodinách od jihozápadu z Německa, na Moravu během noci od jihu z Rakouska,“ uvedli meteorologové.

Bouřky by měly v Plzeňském, Karlovarském, Ústeckém, Libereckém, Jihočeském, Středočeském kraji a v Praze řádit zhruba od páteční osmé hodiny večer až do sobotních dvou hodin v noci.

Postupně se přesunou na východ, kde ve zbytku území platí výstraha od půlnoci do sobotních sedmi hodin ráno.

Místy může napršet až 30 mm srážek.

„Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů,“ uvedli meteorologové.

Intenzivní deště ve východních Čechách

ČHMÚ uvedl, že nejmenší pravděpodobnost nebezpečných jevů očekávají na základě numerických modelů v severozápadních Čechách.

„Určitá shoda nad nejintenzivnějšími srážkami panuje v oblasti středních a východních Čech okolo půlnoci,“ uvedli meteorologové, kteří zároveň upozornili, že vývoj bouřek provází vždy značná nevyzpytatelnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám