Hlavní obsah

Meteorologové varovali před sněhem a náledím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V západních a jihozápadních částech republiky se může podle meteorologů od pátečního odpoledne až do sobotního rána tvořit náledí. Na západě přitom bude rovněž sněžit, přičemž napadnout by mohlo až osm centimetrů sněhu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varoval, že sněžit bude od pátečního večera do sobotního rána. „Napadne 2 až 8 centimetrů nového sněhu při intenzitě až kolem 1 centimetru za hodinu,“ uvádí výstraha.

Ta se vztahuje na Karlovarský, Plzeňský a části Jihočeského, Ústeckého a Středočeského kraje a platit bude od pátečních 17 hodin do sobotních 6:00.

Zmrazky a náledí budou hrozit v Praze, na Vysočině a rovněž ve Středočeském, Karlovarském, Plzeňském, Ústeckém, Jihočeském i částech Libereckého a Jihomoravského kraje od pátečních 18 do sobotních 9 hodin.

Kvůli sněžení i nebezpečí vzniku náledí by se měli mít na pozoru řidiči i chodci, neboť silnice i chodníky mohou být velmi kluzké.

Víkend orámují sněhové vločky

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám