Hlavní obsah

Zima je tu. Meteorologové varovali před náledím a sněhovými jazyky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V České republice se v noci na sobotu a i v dalších dnech bude tvořit náledí. Na Vysočině budou v sobotu vedle toho hrozit od středních poloh i sněhové jazyky, varoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Živě: Záběry z panoramatických kamer 24. 11. 2023 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Při poklesu teplot pod bod mrazu se budou v noci na sobotu lokálně vytvářet náledí nebo zmrazky,“ upozornili meteorologové a rovnou upozornili, že lokálně se náledí či zmrazky budou během noci a nad ránem vytvářet i v následujících dnech.

Výstraha platí pro celou republiku s výjimkou nejjižnějších oblastí Jihomoravského kraje. Výstraha platí od pátečních 22 hodin do sobotních 8:00.

Vedle toho bude v částech Vysočiny a Pardubického kraje hrozit v polohách nad 600 metrů v souvislosti s očekávaným sněžením tvorba sněhových jazyků.

Během víkendu by se sněhové srážky měly objevovat nejen v horských oblastech, ale i v nížinách. „Příliš se neohřejeme ani přes den, maximální teploty se budou pohybovat jen kolem nuly,“ uvedli meteorologové.

Do neděle napadne na horách až kolem 20 centimetrů sněhu, přičemž na severozápadním návětří severních hor to může být i okolo 30 centimetrů.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Odhad nového sněhu do nedělní půlnoci podle modelu Aladin

Zima se důrazně ozve

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám