Hlavní obsah

Meteorologové varovali před intenzivním sněžením i v nížinách a mrazivou nocí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mrazivé noci a rána se budou opakovat. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) očekává, že na většině území bude mrznout i v noci na úterý. V dalších dnech by se měl mráz vyskytovat již pouze někde. Vedle toho očekávají meteorologové i v nižších polohách výskyt intenzivnějšího sněžení.

Foto: Stanislava Benešová, novinky.cz

Ilustrační foto

Článek

Noc na úterý a úterní ráno by měly být mrazivé na většině území s výjimkou jihovýchodu Moravy. Ve středu ráno by se měly mrazy vyskytovat již pouze na Karlovarsku.

Na většinu území se mrazy pravděpodobně vrátí během nocí na čtvrtek a na pátek. To budou meteorologové dále upřesňovat.

Sněžení silnější intenzity

„Během středy se může i ve středních a nižších polohách přechodně vyskytnout sněžení. Ve východní polovině území se nedá vyloučit sněžení silnější intenzity i s tvorbou sněhové pokrývky,“ avizovali meteorologové. I v tomto případě se dočkáme v dalších dnech upřesnění.

Během noci na pondělí se na několika místech dostala teplota i pod -10 °C, padlo několik teplotních rekordů a mrazy poškodily úrodu pěstitelů ovoce. Zasaženy byly tentokrát zejména vinohrady.

Padaly mrazivé rekordy, teploty klesaly pod minus deset

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám