Hlavní obsah

Letní teploty se neloučí, víkend bude zalitý sluncem

Novinky, kov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi teplé jihozápadní proudění, které přináší do Česka výrazně nadprůměrné teploty, ukončí během čtvrtečního dne slabá vlnící se studená fronta. Hned o víkendu se k nám ale rozšíří okraj tlakové výše, takže víkend už bude opět ve znamení letních teplot – tedy takových, kdy maxima budou šplhat na 25 stupňů Celsia. Pro Novinky to uvedla meteoroložka Dagmar Honsová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Náplavka v Praze (ilustrační foto)

Článek

Ledoví muži tak letos budou ve znamení letních teplot a ani nejnižší ranní teploty nebudou zpravidla klesat pod 6 stupňů. „V příštím týdnu se budou při přechodně zvětšené oblačnosti místy vyskytovat přeháňky, ojediněle i bouřky, ale nejvyšší odpolední teploty budou kulminovat až na 25 stupních,” uvedla Honsová.

Ve čtvrtek - ještě před přechodem vlnící se studené fronty - budou odpolední teploty kulminovat vysoko, na 22 až 27 stupních Celsia, na jihovýchodě až na 29 stupních.

„Bude polojasno až oblačno, během dne se místy dostaví přeháňky a bouřky. Foukat bude čerstvý západní vítr s nárazy o rychlosti kolem 55 km/h,” přiblížila Honsová.

V pátek bude oblačno, na jihu území déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Na severu území polojasno. Během dne budou srážky ustávat. Ranní teploty se budou pohybovat v intervalu 13 až 9 stupňů, denní vystoupají na 21 až 25 stupňů.

V sobotu i v neděli lze čekat jasno až polojasno, po ránu ojediněle mlhy. Ranní teploty po oba dny 10 až 6 stupňů, denní 21 až 25 stupňů Celsia.

V pondělí v úterý i ve středu bude počasí podobné - jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti se ojediněle objeví přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 10 až 6 stupňů. Denní maxima 21 až 25 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám