Hlavní obsah

Ledoví muži udeří v plné síle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Česka míří výrazné ochlazení. Po přechodu pondělní fronty bude do Česka proudit arktický vzduch, který srazí teploty hluboko pod dlouhodobý normál – průměrné denní teploty budou během pracovního týdne až o 10 stupňů pod normálem. Pro Novinky to uvedla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 11.5.2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Po ránu musíme během pracovního týdne počítat s teplotami ojediněle pod bodem mrazu, na horách bude sněžit až do čtvrtka, během noci na úterý a v úterý bude sněžit i v nižších nadmořských výškách a tvořit se může sněhová pokrývka. Tzv. ledoví muži, které v kalendáři najdeme od 12. do 14. května, tak udeří v plné síle,“ uvedla Honsová.

Chudá česká zima. Podívejte se na časosběrné video z tuzemských sjezdovek

Ekonomika

V pondělí bude zpočátku polojasno až oblačno, postupně od severozápadu s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle bouřky. Navečer od severozápadu nad 500 metrů sněžení. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 stupňů Celsia, na severozápadě 10 až 14 stupňů Celsia. Během dne dojde k výraznému ochlazování.

V úterý bude polojasno až oblačno, místy přeháňky, od 500 metrů sněhové. Noční teploty 4 až 0 stupňů Celsia, místy až –2 stupně. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 stupňů Celsia.

Většinu Česka zasáhne silný vítr, prudce se ochladí, varují meteorologové

Počasí

Ve středu bude oblačno až polojasno, místy s přeháňkami, na horách sněhovými. Noční teploty 3 až –1 stupeň Celsia. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 stupňů.

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky, na vrcholcích hor sněhové. Noční teploty 6 až 2 stupně, místy až –2 stupně. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 stupňů Celsia.

V pátek bude oblačno. Noční teploty 6 až 2 stupně, ojediněle až –2 stupně. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 stupňů Celsia.

V sobotu bude většinou polojasno. Noční teploty 8 až 4 stupně, místy až 0. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 stupňů Celsia.

V neděli bude oblačno. Noční teploty 8 až 4 stupně, místy 0. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 stupňů Celsia.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Animace očekávaného ochlazení od pondělního poledne do úterních 14:00 hodinVideo: Windy

Reklama

Výběr článků

Načítám